Jonge Hond


Eigenwijze deugniet
Uw jonge hond dartelt door het leven. Alles is spannend en interessant en moet grondig worden onderzocht. De ene keer is het aandoenlijk om te zien, maar op sommige momenten is het hek van de dam. Ook wel puberaal gedrag genoemd. Dan is het tijd om grenzen te stellen en zijn gedrag wat bij te sturen. Hoe? Dat leren we u op onze hondenschool; samen gaan we uw hond opvoeden. Met als voornaamste doel een goede en begripvolle relatie tussen u en uw hond.

Beter luisteren
Na de gehoorzaamheidstraining zijn jullie gezamenlijke uitjes niet alleen ontspannen voor uw jonge viervoeter, maar ook voor u. Zo gaan we eraan werken dat hij niet meer aan de lijn trekt. En dat wanneer u hem loslaat, hij ook weer bij u terugkomt. Daarnaast laten we hem wennen aan het bekijken en betasten van het gebit, de pootjes en de oortjes zodat hij dit als positief ervaart. Iets dat straks ook zijn vruchten afwerpt bij de dierenarts.

Klein voorproefje
Verder leren we jullie samen spelen, zonder dat dit een vervelende ervaring wordt voor de baas of de hond. En starten we met een stukje appél, zoals de commando’s zit, af, blijf en aan de voet. Eigenlijk een voorproefje op de gehoorzaamheidstraining Elementair 1. We belonen de jonge hond niet met koekjes, maar met onze stem en houding.  Wij werken vanuit een stuk natuurlijk leiderschap, het spiegelen naar de natuur, hoe werkt het daar. En dit proberen wij zoveel mogelijk te benaderen en u aan te leren.

Leerdoelen
De belangrijkste aandachtspunten binnen de jonge honden cursus zijn een goede en begripvolle baas-hond relatie, maar ook een goede hond-hond relatie. De volgende oefeningen komen aan bod:

  • Niet trekken aan de lijn
  • Dat als u hem loslaat, hij ook weer bij u terugkomt als u hem roept
  • Gebit, oortjes en pootjes kijken, die u geregeld moet controleren
  • Staan en betasten door een vreemd persoon, zoals een dierenarts of trimmer
  • Leren spelen met elkaar, zonder dat u (of uw hond) hierna onder de schrammen en blauwe plekken zit
  • We maken een start met een stukje appèl. Zoals de commando’s zit, af, blijf en aan de voet

Praktische Informatie
Leeftijd: Voor honden van 6 tot 9 maanden oud

Duur: 8 lessen van 1 uur

Tijden: Zaterdag overdag, maandagavond

Wachtlijst: Ja, plaatsing op volgorde van aanmelding

Cursuskosten 2024: € 125,00

Beoordeling: Na het examen ontvangt u een deelnamecertificaat en een beoordelingslijst

INSCHRIJVEN