Puppiecursus


Eindelijk is het zover; u mag uw pup ophalen. Voor u een feestelijk moment, maar voor hem is het een onverwacht afscheid van zijn moeder, broertjes en zusjes. Hij voelt zich alleen en weet niet goed wat hem te wachten staat. Een spannende periode, want er gaat een nieuwe wereld voor hem open. Vooral tijdens het uitlaten. Er komen joggers voorbij, hij ziet onbekende honden en er scheurt rakelings een scooter langs hem heen. Een beetje eng, maar vooral heel interessant. Het liefst rent hij er meteen op af en heeft u het nakijken. Niet voor lang, want we leren u graag om te gaan met zijn reacties om snel een hechte band met elkaar te krijgen.

U kunt dan ook per direct beginnen met de puppycursus.

Stiekem afkijken
Honden tussen 8 en 12 weken oud zijn het meest leergierig. Dus hoe eerder u begint met uw puppy opvoeden, hoe beter. Tijdens deze puppycursus staat een goede baas-hond relatie voorop, en proeft hij spelenderwijs van commando’s als volg, zit, af en hier. Maar ook tandjes, oortjes en pootjes kijken komen aan bod. En laten we zindelijkheid niet vergeten; met onze tips is dat probleem in een mum van tijd opgelost. Verder laten we uw puppy wennen aan mensen, fietsers, joggers, auto’s en onverwachte harde geluiden. En leert hij goed met andere honden om te gaan; zijn studiegenootjes. ​Zo nu en dan gaan we met elkaar de hei op. Daar kunnen de pups lekker met elkaar ravotten en leren we u meteen ​hoe hij gemakkelijk weer bij u terugkomt.

Direct aanmelden
Niet alleen uw puppy leert veel van de cursus, maar ook u! Onze trainers zijn als het ware de vertalers van zijn gedrag en uw wensen. Zo weet u voortaan precies wat zijn houding betekent en hoe u hem moet benaderen zodat hij meteen leert te begrijpen wat u wil. En dat biedt alleen maar voordelen, zowel binnens- als buitenshuis. We belonen de puppy niet met koekjes, maar met onze stem en houding. Want u heeft u uw stem altijd bij de hand.

Leerpunten
De belangrijkste aandachtspunten binnen de puppyinstuifcursus zijn een goede baas-hondrelatie en het zindelijk maken van uw pup. ​De volgende oefeningen komen spelenderwijs aan bod:

  • Staan en betasten door een vreemd persoon zoals een dierenarts of trimmer
  • Gebit, oortjes en pootjes kijken, die u geregeld moet controleren
  • Bij de eigenaar komen, zodat u voortaan niet meer achter hem aan hoeft te hollen
  • Af, zit en volgen
  • Het leren lopen aan de lijn
  • Spelen met andere honden
  • Wennen aan vreemde geluiden, zoals onweer en vuurwerk
  • Wennen aan fietsers en joggers, zodat hij er niet meer achteraan rent
  • Een lokkonijn, natuurlijk niet om te jagen, maar om er niet direct op af te gaan
  • Aandacht voor elkaar

​Daarnaast doen we ook leuke spelletjes met de pups; door een tunneltje en over een vreemde ondergrond lopen bijvoorbeeld. En een stukje hersenwerk.

Praktische Informatie

Leeftijd: Voor honden vanaf 8 weken t/m 5 maanden oud

Duur: 8 lessen van 1 uur

Tijden: Zaterdagochtend

Wachtlijst: Ja maar nooit lang!

Cursuskosten 2024: Puppyinstuif cursus: € 125,00

Beoordeling: Na de cursus ontvangt u een deelnamecertificaat van de puppycursus

INSCHRIJVEN